Zo gaat je telefoon minder snel leeg

lege telefoon
Hier heb je een aantal tips voor het tegen gaan van een lege telefoon

We kennen het allemaal… je telefoon is halverwege de dag leeg en je hebt geen accu pack mee. In dit artikel geef ik je een aantal makkelijke tips om de accuduur van je telefoon te verlengen. 

1. Energiebespaaringsstand

Energiebespaaringsstand is een van de makkelijkste oplossingen, elke moderne telefoon of tablet heeft deze functie wel. Als je deze functie inschakelt zullen er geen apps ververst worden op de achtergrond en de helderheid van het toestel zal aangepast worden.

2. GPS

Veel apps die je gebruikt zullen gebruik maken van jouw locatie. Als je de app niet vaak gebruikt zet deze GPS functie dan uit. GPS vraagt veel energie van de telefoon omdat die telkens verbinding moet maken met de satellieten die om de aarde zwemen.

3. Mobiel netwerk 4G

Je hebt een abonnement met 4G internet, je zal sneller op internet kunnen zoeken. Misschien dat je het zelf nog niet wist maar 4G hoeft niet altijd sneller te zijn dan 3G. Jouw telefoon moet verbinding maken met satellieten en zendmasten maar deze kunnen op grote afstanden staan. Om een 4G verbinding te maken kost dat meer kracht van je telefoon, daarom is het soms verstandiger om 3G in te schakelen. In sommige gevallen kan 3G dus ook sneller zijn omdat de afstand van een zendmast die een 3G verbinding uitzend korter is.

4. Een luie accu

Ja je accu kan lui worden… als je constant je telefoon laad dan zal die der loop van tijd sneller leeg gaan. Zorg ervoor dat je een keer je hele telefoon leeg laad lopen en dan niet gelijk weer laat opladen. Ook is het verstandig om hem een keer een uurtje langer in de lader te houden.

5. De gouden tip!

Als je geen risico wil lopen dat je accu halverwege de dag leeg is, zorg er dan voor da je een extra accupack mee hebt. Je kan al voor een paar euro een goede accupack kopen. “Tegenwoordig zijn ze ook niet meer zo zwaar en groot.”