Zijn chatbots in de gezondheidszorg de toekomst?

chatbots in de gezondheidszorg
Foto bron: Unsplash @hush52

eHet gebruik van chatbots in de gezondheidszorg wordt steeds populairder in het buitenland. 

Mensen die ziek zijn of verschillende medicijnen moeten innemen kunnen vragen over het gebruik ervan hebben. Het antwoord staat niet altijd duidelijk aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Ziekenhuizen en apotheken horen deze vragen te beantworden. Door personeelstekort en werkdruk zijn ziekenhuizen, apotheken en andere zorginstellingen niet blij met dit soort vragen. Om dit probleem tegen te gaan wordt er vaak gekeken naar softwarematige oplossingen.

Gebruik van chatbots in India

In India maken veel organisaties tegenwoordig gebruik van IA chatbots, oftewel artificial intelligence software.
Door het gebruik van deze bots kunnen mensen vragen stellen en beantwoord krijgen zonder contact te hebben met een medewerker van de organisatie.
Dit werkt een stuk efficiënter en is goedkoper dan extra mensen aanemen.

De chatbots kunnen vragen beantwoorden over medicijngebruik, afspraken inplannen bij ziekenhuizen, afspraken herrinneren, algemene informatie over dokters en artsen geven.

Naast de informatie die je kan verkrijgen over medicijnen brengt IA bots meer kansen met zich mee. Door de stijgende trend van smartwatches die onderandere informatie over jou gezondheid analyseert. Kan je door deze technologie geïnformeerd worden over het gebruik van medicijnen of vitamine die je moet gaan innemen.

Ondersteuning overheid

De overheid van India steunt de ontwikkeling van artificial intelligence software. Uit onderzoek van het Singapore Healthcare Management Congress blijkt dat 59% mensen die gebruikt maakt van de chatbots er blij mee is.
49% geeft aan dat ze door de ondersteuning van de gezondheidsinformatie meer gaan letten op hun eigen gezondheid.