YouTube layout wordt aangepast in app en website

We kennen allemaal de website YouTube wel, het platform gebruiken we dagelijks en dan met name de jongeren. YouTube heeft besloten om de layout (indeling en logo) te veranderen. 

Het platform waar dagelijks miljoenen bezoekers op zitten groeit erg hard. De website is in 2005 opgericht en nu is het een miljoenen bedrijf geworden. Een hele lange tijd heeft YouTube zich aan één soort layout gehouden, daar is deze week verandering in gekomen.

YouTube layout

Er zijn een aantal grote verschillen in de layout te zien, het gene dat al snel opvalt is het logo. Je hebt nu ook aan de linkerzijde een goed overzichtelijke lijst met jouw abonnementen op kanalen.

Als je een eigen YouTube kanaal hebt dan moet je rechts op jouw avatar klikken. Nu kom je in een menu waar je het volgende kan selecteren.

Je ziet een aantal opties waaronder “kanaal” als je hier op klikt kom je op je eigen YouTube pagina. Je ziet in het menu ook de tekst “donker thema” staan, dit houdt in dat je de gehele witte kleur van het YouTube layout kan aanpassen naar nacht modus. Als je dit selecteer zal al het witte een donkere kleur krijgen.