Via WhatsApp je locatie live delen

WhatsApp locatie

De bekende app WhatsApp is al een lange tijd bezig om live locatie te delen via een chat. Er waren een aantal problemen om dit te programmeren maar het is nu eindelijk gelukt. WhatsApp komt komende maand uit met deze erg populaire functie. 

WhatsApp is niet de eerste app die deze functie heeft toevoegt, Snapchat heeft deze functie een aantal weken geleden ingevoerd en het is erg populair.

Het idee achter live locatie delen is best simpel, als je de functie activeert in een chat dan kan de andere persoon zien waar jij bent. WhatsApp zal jou locatie om een bepaalde tijd bijwerken, dit is bijvoorbeeld erg handig als je partner wilt gaan koken maar niet weet wanneer die moet beginnen. Doordat de locatie is gedeeld kan die zien waar je je bevindt.

Je kan de functie in een chat activeren door op het plusje (IOS) of paperclipje (Android) te klikken en “locatie” te selecteren. Vervolgens kan je aangeven voor hoelang je locatie gedeeld moet worden, je kan het ook handmatig stopzetten door op de knop te drukken.

Deze functie zal in de volgende WhatsApp update toegevoegd worden.