Wat vind de paus van Artificial Intelligence

The pope says no!

Artificial Intelligence
Foto bron: Unsplash @nachoarteaga

Paus Franciscus heeft laten weten op een congres over de digitale wereld, dat hij zich zorgen maakt over Artificial Intelligence (AI). Kunstmatige intelligentie brengt volgens de paus gevaar met zich mee: het kan het publieke debat vergiften en de meningen van miljoenen mensen manipuleren.

Congres

Op het congres waar Paus Franciscus sprak, waren ook topmensen van grote techbedrijven aanwezig. Onder andere de topmannen van Facebook, LinkedIn en Mozilla. De aanwezigen praten drie dagen lang over de digitale wereld. Ze spreken dan over onderwerpen als algoritmes en blockchain technologie.

Artificial Intelligence

Wat is kunstmatige intelligentie precies? Het is lastig om hier een precieze definitie van te geven. Dit komt doordat het moeilijk is om vast te stellen wat intelligentie precies is, laat staan kunstmatige intelligentie. Over het algemeen kunnen we stellen dat kunstmatige intelligentie de wetenschap is, die zich bezig houdt met het creëren van een verschijnsel dat enige vorm van intelligentie vertoont.

Inderdaad, dat klinkt aardig vaag. Dat is het ook. We weten nog niet precies wat we met AI kunnen. Daarnaast weten we ook niet zeker of we AI juist moeten omarmen of de paus moeten geloven.