Instagram introduceert video app IGTV

Instagram

Instagram heeft een nieuwe app uitgebracht, genaamd IGTV. Deze app moet gaan concurreren met YouTube. 

Het is al een tijdje mogelijk om via Instagram een video te plaatsen van maximaal 1 minuut. Met de nieuwe IGTV app, die in 2018 is gelanceerd, kan je daarentegen  video’s uploaden van maximaal een uur. Hiermee wilt Instagram een nieuw content platform creëren en een nog grote macht krijgen op het social-media gebied. Er is bewust gekozen om de video’s verticaal af te laten spelen.

Review IGTV

We hebben nu al even de tijd gehad om IGTV te gebruiken. Velen vinden het echter een flop, in plaats van een waardevolle toevoeging aan het social media platform. Het wordt beschouwd als een irritante feature. Jammer voor Instagram, omdat ze erg grootse plannen mee hadden. Wellicht gaat een nieuwe ontwikkeling IGTV verder helpen. Instagram gaat het misschien mogelijk maken om samen met vrienden en familie naar IGTV te kijken. Of dit echter een boost geeft aan de feature, is de vraag.

Het is nog niet bekend, wanneer deze nieuwe ontwikkeling live gaat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!