Vespa Elettrica is de scooter van de toekomst

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica

Het scooter merk Piaggio die vooral bekend staat om de productlijn van de Vespa scooters gaat samen werken met Tesla. Ze hebben samen de ook wel genoemde scooter van de toekomst ontwikkeld, de scooter wordt Vespa Elettrica genoemd. 

Piaggio heeft samen met Tesla besloten om een Vespa scooter te ontwikkelen die geheel elektrisch is en goed voor het milieu is. Na lang overleg en verschillende ontwerpen gemaakt te hebben kwamen ze uiteindelijk op een definitief design en naam.

Het doel van de samenwerking was om een zo stil en milieuvriendelijk vervoersmiddel te ontwikkelen. Aangezien een elektrische scooter geen benzine kost ben je voor jezelf ook nog is voordeliger uit.

Vespa Elettrica

De definitieve naam is Vespa Elettrica geworden, de naam valt nog niet echt in de smaak bij de meeste mensen. Deze buitenaardse uitziende scooter wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 2 kW en een piekvermogen van 4 kW. Met deze kracht levert de scooter beter presentaties dan een “ouderwetse” 50cc scooter.

Met een volle accu kan je +/- 100km rijden, dit is een aardig stuk. Je kan de accu makkelijk opladen door de laadkabel in het zadelcompartiment te stoppen. Stroom kan je zowel vanuit een regulier stopcontact halen of een publiekelijk laadstation. Na 4 uur de accu opgeladen te hebben kan je weer onderweg en dat is best snel aangezien je gebruikt maakt van een regulier stopcontact, let wel op dat je stroomrekening wat hoger kan uitvallen dan normaal.

Naast dat de Vespa Elettrica er space achtig uitziet beschikt die ook nog is over een digitaal scherm. Op het scherm kan je onderanderen je snelheid, accustand en afgelegen kilometers zien.

Als je de Vespa scooter koopt kan je hem helemaal personaliseren met je eigen kleuren en stijl. Wat de scooter gaat kosten is nog onduidelijk en vanaf 2018 is die wereldwijd te verkrijgen.