Tesla onthult vrachtwagen en spectaculaire sportauto

Het bekende elektrische automerk Tesla heeft tijdens de jaarlijkse presentatie 2 nieuwe voertuigen onthult. Het gaat om de Tesla Semi die als vrachtwagen bedoelt is en de Tesla Roadster die als sportwagen bedoelt is.

Het bedrijf Tesla dat is opgericht door Elon Musk en vooral bekend werd met de Tesla model S die in 2012 op de markt kwam heeft al een aantal grote stappen gemaakt. Na de model S kwam ook de model X op de markt en model 3 moet nog komen. De 2 modellen werden niet door iedereen goed ontvangen en investeerders deden afstand van het bedrijf, door deze redenen waren de kwartaalcijfers niet heel erg goed.

Elon Musk is niet een normale zakenman, hij is ook niet alleen eigenaar van Tesla maar ook van SpaceX en de reden waarom PayPal een groot succes werd. Het doel van Elon Musk is om de gehele infrastructuur te verbeteren en hij wilt ervoor zorgen dat we meer te weten komen van wat er buiten de aarde allemaal speelt.

Elon Musk heeft weer een mooie stap gemaakt om de huidige vrachtwagens te vervangen door elektrische vrachtwagens die veel beter voor het milieu zijn.  Naast dat de Tesla Semi vrachtwagen er uit ziet als een ruimteschip  levert die ook nog is geweldige prestaties en hij beschikt over mooie snufjes.

Tesla Semi

De Tesla Semi lijkt op een vrachtwagen maar levert de prestaties van een ruimteschip. Op een volle accu heeft die een bereik van 800 km en binnen 1 uur is die weer geheel opgeladen. Elon Musk geeft aan dat de elektrische vrachtwagen zelf van baan kan wisselen en op de rijbaan kan blijven rijden zonder dat er tijdens een situatie ingegrepen moet worden. De productie van de Tesla Semi zal begin 2019 starten en de prijs is nog onbekend.

Tesla Roadster

We weten allemaal dat de Tesla voertuigen snel optrekken en een groot bereik hebben. De Tesla Roadster gaat nog een stap verder, deze vierpersoons auto ziet er fantastisch uit en levert prestaties waar andere merken van zouden dromen. Je kan de roadster meer zien als de sportievere verse van de Model S, hij op een volle accu een bereik van 1000 km. Dit ware racemonster trek van 0-100 km/h op in 1.9 seconden en binnen 4.6 seconden zit je op de 160 km/h. Deze sportieve elektrische auto is niet goedkoop, de prijs zal ongeveer op de 200.000 dollar liggen. De productie van de Tesla Roadster zal in 2020 starten.

Concurrentie:

Op het gebied van elektrische auto’s is al veel concurrentie, huidige merken zoals Mercedes, VolksWagen en Nissan proberen modellen op de markt te brengen die geheel elektrisch rijden. De huidige merken hebben vaak problemen met de techniek die gebruikt wordt voor deze auto’s. Wat wel erg opvalt is dat nieuwe merken zoals Faraday Future of Lucid Air het makkelijker voor elkaar krijgen om geheel elektrische auto’s te ontwikkelen. Zodra de auto’s van Faraday Future en Lucid air op de markt zijn zullen dit echte concurrenten van Tesla zijn.