Steam schaft betalen met Bitcoin af

Steam
Steam Bitcoin

Het populaire gaming platform Steam waar je PC games kan kopen heeft de functie om met Bitcoins te betalen uitgeschakeld. 

Steam maakt via de website bekend dat betaling via Bitcoin is top gezet. Volgens de de financiële en webshop medewerkers zijn de kosten te hoog om met Bitcoins te betalen. Toen Steam in het begin had gekozen om het nieuwe betaalmiddel  te gebruiken waren de transactie kosten enorm laag. In het begin waren de transactie kosten per betaling rond de 20 cent, op dit moment ligt de prijs van een transactie op 20 dollar.

Dit is natuurlijk veel te duur en het bedrijf liep nog  tegen een ander probleem aan. Doordat de Bitcoin zulke snelle prijs stijgingen en dalingen heeft krijg je al snel dat je teveel Bitcoins betaald voor een game of juist te weinig.

Door deze redenen is het betaalmiddel niet meer te gebruiken. Er zal zeker in de toekomst gebruik van gemaakt worden maar op dit moment is het nog te vroeg. De manier waarop betalingen gedaan moeten worden is nog te moeilijk en niet stabiel.