De start van de CES 2017 begint morgen

CES 2017

De grootste tech beurs ter wereld vindt weer plaats in Las Vegas. Of te wel de CES 2017 ( Consumer Electronics Show ) de CES is een bekende beurs waar de nieuwste gadgets en innovaties worden gepresenteerd.

Op de beurs kom je de nieuwste producten tegen van verschillende merken, van kleine merken tot de grote merken zoals Sony, Samsung en LG. Een van de grote trends dit jaar zijn de gadgets die je in en rondom het huis kan gebruiken. Je moet dan denken aan apparaten waar je tegen kan praten en thuisrobots. 

Zoals elk jaar komt er veel verandering in TV’s, op de CES 2017 zullen veel nieuwe TV’s gepresenteerd. Op het gebied van OLED TV’s is LG een van de weinige die OLED TV’s maakt, maar fabrikanten zoals Sony en Panasonic zullen dit jaar ook OLED TV’s gaan verkopen.

We zetten even alles op een rijtje wat we nog meer kunnen verwachten:

Draadloze oortjes en hoofdtelefoons:
Je zult er vast wel over gehoord hebben, de AirPost van Apple. Deze draadloze oortjes die Apple op de markt heeft gebracht kosten maar lieft 179,00 euro. Ze zijn dan draadloos oftewel je hebt geen last van een kabeltje. Op de CES zullen bedrijven hun nieuwe draadloze oortjes en hoofdtelefoons presenteren. De grote vraag is welke bedrijf maakt de beste draadloze oortjes/hoofdtelefoons tegen een redelijke prijs. 179,00 euro voor draadloze oortjes is vrij veel.

Virtual reality:
Virtual reality is vrij nieuw maar wel al erg populair. Bedrijven maken brillen en handschoenen om de beleving van Virtual reality zo echt mogelijk te maken. Er zullen daarom ook veel nieuwe bedrijven op de CES staan met nieuwe gadgets rondom Virtual reality.

Telefoons:
Elke maand komt er wel een nieuwe telefoon uit van een bepaald merk, maar op de CES zullen vooral kleinere bedrijven hun telefoons presenteren. Voor die bedrijven is het een goed moment om hun telefoons te presenteren, omdat er veel media aandacht is voor de CES 2017.

USB C:
We kennen allemaal wel de USB A, Micro USB enz, sinds kort kennen we ook de USB C. De USB C is bedoelt om met één kabel alle apparaten op te laden en nogsteeds zoals we gewend zijn aan een USB data over te zetten ( als ze een USB C aansluiting hebben ). Dus dan hebben geen aparte kabel meer nodig om je telefoon, tablet en laptop op te laden. De USB C mag dan wel al op de markt zijn het werkt nog niet wat we ingedachte hebben. Daarom hopen en verwachten we op de CES dat bedrijven USB C kabels gaan presenteren en dat we daadwerkelijk met één kabel type verschillende apparaten kunnen opladen en data over te kunnen zetten.

Auto’s:
Het auto merk Tesla kennen we allemaal “de zelf rijdende auto”. Nu zien we alleen nog maar Tesla auto’s rijden die ook daadwerkelijk een optie heeft om zelf te kunnen rijden, maar zal dat ook zo blijven ? Het antwoord is nee, op de CES zullen verschillende auto merken hun volledige elektrische auto’s laten zien met als speciale functie: een auto die uit zichzelf kan rijden. Bekijk de video om alvast een idee te krijgen wie de nieuwe rivaal van Tesla is.