SpaceX lanceert Falcon Heavy-raket de ruimte in

Het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft met succes de Falcon Heavy-raket gelanceerd, de Falcon Heavy-raket is momenteel de krachtigste raket ter wereld.

SpaceX is opgericht door Elon Musk, die al vele succesvolle bedrijven heeft opgericht en vooral bekend is van het automerk Tesla.

Vele mensen keken ernaar uit, de krachtigiste raket die is ontworpen en gemaakt door een snel groeiend bedrijf. De lancering trok miljoenen kijkers online en het was een waanzinnig spektakel.

De Falcon Heavy-raket is er niet zomaar eentje, met de raket kunnen grote en zwaaren satalieten de ruimte ingestuurd worden. Ook kunnen de raketten die de hoofdraket de ruimte instuurd terug vliegen naar de home basis.

Het terugvliegen van de raketmotoren is nog niet eerder voorgekomen. Het idee achter deze toepassing is dat nu raketten hergebruikt kunnen worden. Dit scheelt veel geld en is een grote doorbraak in de ruimteindustrie.

Dat de raketten terug vlogen wat niet het enigste spektakel, Elon Musk had nog een “grappige” verassing in petto. In de raket zat een Tesla Roadster, deze auto zweeft momenteel in de ruimte.

Bekijk de video om de succesvole lancering te zien + beelden van de terugkerende rakketen + beelden van de Tesla in de ruimte!