Sony Xperia projector prototype

Sony heeft een prototype gemaakt van de Sony Xperia Projector. Het is een klein kastje waar een projector in zit en een infraroodsensor.

De projector kan je overal mee naartoe nemen, omdat die zo klein is. Je kan de Xperia Projector op 2 manieren gebruiken: 1. als normale projector 2. als tablet.

Je kan er voor kiezen om de projector op een vlakken ondergrond te laten schijnen zoals een tafel. Als je dan op tafel kijkt zie je een tablet die je kan bedienen door op de tafel te bewegen met je vingers. Doordat de projector een infrarood sensor heeft kan die precies zien waar jij je vinger plaatst en wat je wil doen. Alles wat een Android tablet kan, kan jij ook doen met de Xperia Projector. Dus als jij een spel wil spelen download je die uit de Play Store.

Als je de projector op de muur laat schijnen kan je bijvoorbeeld Netflix kijken op een groter beeld. Je moet wel goed opletten dat als je de projector te ver van de muur afzet dat je hem dan niet meer kan bedienen met je vingers. Dat komt, omdat de infraroodsensor geen bereik meer heeft als dit het geval is kan je hem gewoon besturen met een afstandsbediening of controller.

Er zit ook een ingebouwde microfoon in, hiermee kan je tegen je google assistent praten en bijvoorbeeld vragen hoe laat is het.

De beeldkwaliteit is 720p, voor zoon klein apparaat en alles wat je er mee kan doen is dit prima.