Samen genezen van een verslaving

Samen genezen
Foto bron: Unsplash @lalonchera

Samen genezen van een verslaving? Verslaafd zijn is enorm vervelend voor jezelf en de mensen in je omgeving. Google heeft gisteren de website ‘Google Recover Together’ gelanceerd.
Hiermee willen ze mensen met een verslaving helpen, om de eerste stap te zetten naar een gezonde toekomst. 

Het is in Amerika een groot probleem: mensen, die verslaafd zijn aan bijvoorbeeld drugs. Velen willen graag geholpen worden, maar de zoektocht naar een goede kliniek is niet makkelijk. Op het internet zijn veel websites en bedrijven, die mensen oplichten met nep medicijnen en behandelingen. Mensen, die op zoek zijn naar oplossingen, komen ook nep advertenties tegen. Sinds 2017 is Google bezig met het verbannen van deze nep bedrijven en advertenties. Jammer genoeg is dit een moeilijk proces en daarom is Google opzoek gegaan naar een betere oplossing.

Samen genezen met Recovery Resource Hub

Recovery Resource Hub is een officiële organisatie waar je hulp kan vinden en vragen voor het vinden van een advocaat, school, gezondheidsbelandeling en nog veel meer. Google heeft samen met Recovery Resource Hub een nieuwe website opgericht om mensen beter te informeren over het behandelen van een verslaving. Op de Recover Together website kan je verhalen lezen over mensen die hun verslaving overwonnen hebben. De mooiste functie van de site is de kliniekenkaart, op deze kaart kan je alle erkende verslavingsklinieken zien. Daarnaast zijn de contactgegevens van de klinieken direct te vinden.

Verslaafd

Om mensen extra motivatie te geven voor een gezond leven zijn er social media pagina’s. Deze pagina’s zijn in beheer van The Voices Project: de community, die verslaafde mensen ondersteunt. Dit doen ze door ontmoetingen te organiseren en verhalen te vertellen over het gehele proces van afkicken.

Amerika en Nederland

Google heeft tot nu toe de website alleen in Amerika gelanceerd. Of er ook een Nederlandse versie van komt, is nog onduidelijk.