Altijd al een robothond willen hebben?

Robothond

Heb je altijd al een hond willen hebben, maar de rest van je gezin liever niet? Vanaf 2019 kan je een robothond kopen, die meer kan als een normale hond. 

Het technische bedrijf Boston Dynamics gaat in 2019 een robot op de markt brengen. Het bedrijf is de afgelopen jaren bekend geworden door de vele robots, die ze hebben gemaakt die verschillende opdrachten kunnen uitvoeren.

De robot genaamd SpotMini zal binnen enkele maanden op de markt komen. Het is een relatief grote robot, met veel functies. Je kan taken geven om spullen te halen of op te ruimen. Wat de SpotMini allemaal kan doen en hoe dat ingesteld kan worden is nog onbekend. Het is de perfecte vervanger voor een echte hond, aangezien je er ook mee kan spelen en hij kan je helpen in het huishouden. Natuurlijk blijft er een groot verschil tussen een echte hond en een robot. Maar het staat vast de SpotMini hele nieuwe mogelijkheden biedt, door voor velen interessant kunnen zijn.

Er wordt verwacht dat de robot niet zo snel te zien is bij gezinnen. SpotMini is misschien meer geschikt, om te gebruiken binnen bedrijven en instanties. Je kan de bakjes koffie gewoon rondlaten brengen door een trouw viervoeter!

Eind 2018 zijn de eerste 100 robots verkocht aan bedrijven. In 2019 zullen er meerdere modellen geproduceerd worden en verkocht worden aan consumenten. Er is nog geen verkoopprijs bekend maar je kunt rekenen op een hoge prijs.