Polestar is het exclusieve ruimteschip van Volvo

We kennen allemaal het automerk Volvo, het Zweedse automerk komt met een “tweede” merk genaamd Polestar. Je kan Polestar meer zien als een exclusieve auto serie van Volvo. Ze willen met Polestar de concurrentie aangaan met Tesla en andere automerken die elektrische voortuigen produceren. 

De Zweden doen het niet helemaal alleen, ze werken samen met het automerk Geely. Samen hebben ze 640 miljoen euro in het nieuwe automerk Polestar geïnvesteerd. Het was de bedoeling om een hybride auto te ontwikkelen met aardig wat pk’s en een mooi ontwerp.

Volvo en Geely hebben de eerste auto van het merk Polestar 1 genoemd. Niet echt origineel maar ze zijn niet de enigste met dit soort namen #Tesla.

Polestar 1 lijkt kwa model erg op een Volvo S60/S90, en het model is gebaseerd op Volvo concept Coupé. De Polestar 1 ziet er erg mooi uit, de specificaties zijn ook erg bijzonder. De wagen kan elektrisch en benzine rijden, de voorwielen worden aangedreven door een benzine motor met een twee liter viercilinder met turbo en een supercharger. En de achterwielen worden aangedreven door accu’s. In combinatie heeft de Polestar 1 een kracht van 600 pk en een koppel van ongeveer 1.000 nm.

Het design van de auto ziet er erg luxe en space achtig uit, ook het uiterlijk heeft scherpe contouren en dit ziet er snel uit.

Er zijn ook al plannen om een geheel elektrische auto te ontwikkelen die de concurrentie aan moet gaan met Tesla. De productie van de Polestar 1 begint in 2019.