Pokémon GO voor IOS/Android

Pokémon GO nu al één van de meest gedownloade apps in de play en IOS store. 

Op dit moment is Pokémon GO alleen beschikbaar in een aantal landen.

De game is nu al een groot succes terwijl bijna niemand het nog kan spelen. De servers zijn overbelast dus het duurt langer voor de mensen die de game willen downloaden.

Het is niet zomaar een pokémon game, zodra jij buiten in de straat aan het wandelen bent kan je opeens een pokémon tegen komen. De game weet waar jij bent en waar jij loopt doordat de game gebruik maakt van jouw camera. Dus wat je bij de ”oude” pokémon game’s had op je Nintendo dat je door een wereld liep en als je door het gras liep een pokémon tegen kwam en kon vangen. Dat kan nu ook terwijl jij in je straat loopt. Het leuke is dat je niet alle Pokémon’s in jouw land/dorp kan vinden. Bijvoorbeeld je kan een water pokémon alleen vangen als je bij het strand bent en een berg pokémon kan je alleen vangen als je op hoog gebied loopt. Aangezien wij in Nederland weinig bergen en bossen hebben, zullen wij dus minder bos en berg pokémon’s tegen komen in de game.

Je kan je eigen personage maken en bewerken. Zo krijg je nog meer het gevoel dat je zelf in de game zit.

De Pokémon GO Plus is een kleine armband die je mee kan nemen. Met de armband zal de speler ( jij zelf dus ) niet de hele tijd op je smartphone hoeven te kijken. Je kan je smartphone gewoon in je broekzak laten en zodra jij een straat inloop en er is een pokémon in de buurt krijg je een signaal. De armband gaat trillen en geeft met led verlichting aan dat er een pokémon in de buurt is. Je maakt via bluetooth verbinden met de Pokémon GO Plus armband en je bent klaar om op pad te gaan. De Pokémon GO Plus wordt eind juli gelanceerd.

Je kan zowel alleen spelen als met je vrienden, je kan pokémon’s ruilen en je kan tegen elkaar strijden.
Het is nog niet duidelijk wanneer Pokémon GO in Nederland en België uitkomt.
Voor de mensen die niet kunnen wachten is er een manier om het spel nu al te spelen:

IOS: ( geen computer nodig )

De Android methode is erg makkelijk.

  1. Download het APK bestand via je telefoon klik hier.
  2. Ga nu naar je instellingen van je telefoon -> ga naar beveiliging -> zet de optie onbekende bronnen aan ( unknown sources )
  3. Als het APK bestand klaar is met downloaden open je het bestand en kies je voor installeren. Waarschijnlijk krijg je een melding die aangeeft of je zeker bent dat je het bestand wilt installeren, je selecteert toestaan.
  4. Als de applicatie geïnstalleerd is kies je voor openen.
  5. Het enigste wat je nu moet doen is registeren en dan kan het spelen beginnen.

En het mooie van alles is Pokémon GO is GRATIS.