PlayStation 5 komt op zijn vroegst in 2020 op de markt

PlayStation 5

De PlayStation 5 komt op zijn vroegst pas in 2020 op de markt, maar zijn we daar allemaal eigenlijk wel blij mee? 

Deze week werd er op verschillende websites bekend gemaakt dat de opvolger van de PlayStation 4 oftewel de PlayStation 5 dit jaar uitgebracht gaat worden. Deze informatie klopt niet, het nieuws/media bedrijf Kotaku meldt dat de PS 5 pas in 2020 op de markt komt.

Het bedrijf heeft gesproken met verschillende bronnen, die aangeven dat een nieuwe console voor 2020 onmogelijk is. Dat de PlayStatoin 5 dit jaar nog uit zou komen was sowieso al een raar nieuwtje. Vele gamestudios (game makers) zijn namelijk nog steeds bezig om games uit te brengen voor de huidige PS 4(PRO). Dit zal wel het laatste jaar zijn dat er nieuwe games uitkomen voor de huidige console. Zodra PlayStation de regels en informatie over de PS 5 bekend maakt kan er gestart worden om nieuwe games te maken.

 

Er komen dit jaar (2018) nog vele goede games op de markt zoals: God of War en Death Stranding

 

Mensen, die in het bezit zijn van een PlayStaion 4 (PRO) hopen dat er niet snel een nieuwe console op de markt komt. De reden hiervan is dat de games van oudere consoles vaak niet te spelen zijn op de nieuwe.

PlayStation 5

Vorig jaar kwam de PlayStation PRO op de markt. Deze was gemaakt om krachtigere games in 4k resolutie te spelen. Ook kon je met de PS 4 PRO gebruik maken van de PlayStation VR. Aangezien de huidige consoles al erg krachtig zijn, is het moeilijk om ze nog beter te maken. Toch zijn er een aantal punten die geüpgrade kunnen worden. Hieronder vindt je een lijst met upgrades die verwacht worden en welke we er graag in willen hebben.

Upgrades die in de PS 5 worden verwacht:Upgrades die we in de PS 5 willen:
CPU: AMD “Zen”, 8 coresBuizing: luxere behuizing
GPU: 14.20 TFLOPS< AMD “Navi” based pgraphics engineBackwards compatibility: games van de PS 4 afspelen op PS 5
Memory: 32 GB GDDR6 technology
Games: Sony gaat games aanbieden via abonnementendienst

_________________________________________________________________________________________________________________

De verwachtingen zijn dat de Sony PlayStation 5 12 februari 2020 op de markt wordt gebracht tijdens de PlayStation Meeting 2020. De nieuwe console moet in de loop van 2020 komen. Er zijn nog veel onduidelijkheden over de nieuwe PS5. Sony is erg terughouden met het verstrekken van informatie.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent de PS5, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.