Oplossing voor MacBook Pro accuproblemen

MacBook Pro 2016

Consumenten die de nieuwe MacBook Pro modellen hebben klagen over een slechte accuduur.

Consumer Reports ( Consumer Reports is de Amerikaanse consumenten bond. ) heeft de nieuwe modellen van de MacBook Pro in december getest. Ze kwamen er achter dat de accuduur erg slecht was en daarom raadde ze de MacBook niet aan voor de consument. In veel van tests die Consumer Reports gedaan heeft bleek dat de MacBook Pro binnen 10 uur leeg was.

Nadat het Consumer Reports had aangekondigd dat de Macbook niet goed was heeft Apple naar de tests gekeken. Uit het onderzoek van Apple bleek dat er een bug de Safari browser zat.

De bug komt voor wanneer gebruikers de cache van de browser uitschakelen in het ontwikkelaarsmenu. Daardoor zouden icoontjes steeds maar weer geladen worden, wat voor een slechte accuduur zou zorgen.

Ze gaan het probleem oplossen door een update uit te voeren, er zit een bug in het systeem waardoor de accu snel leeg gaat.

Apple heeft de update afgelopen dinsdag beschikbaar gesteld in de bètaversie van MacOS Sierra 10.12.3 dat meldt het bedrijf aan Consumer Reports. Wanneer de update beschikbaar is voor de normale Mac gebruikers is nog niet bekend.