Nvidia kondigt nieuw GPU monster aan genaamd Titan V

nvidia titan v
Bron: Nvidia

Nvidia kondigt nieuwe Titan GPU aan en deze is krachtiger dan ooit.

In februari 2013 startte Nvidia met een nieuwe Videokaart reeks voor “enthousiasts”. De eerste Videokaart in deze reeks werd “Titan” genoemd. De eerste Titaan zorgde voor een schok voor de consumenten GPU markt. Deze videokaart met een enkele GPU was ongeveer even snel als de dual GPU GTX 690.

Na 4 voorgaande Titan releases zijn we dan aangekomen bij de “Titan V”. De eerste consumenten videokaart met de volta architectuur. Het vernieuwende aan deze architectuur zijn de zogenaamde “Tensor cores” deze cores zijn in de eerste instantie gemaakt voor professionele doeleinden en zou een doorbraak zijn op gebied van deep learning. De Titan V  telt 640 van deze Tensor cores en deze zouden alleen al een rekenkracht hebben van 110 teraflops.

Verder beschikt dit bakbeest ook nog eens over 5120 cuda cores en de GPU zal draaien op een snelheid van 1200MHz met een boostclock van 1455MHz. Ook beschikt de kaart over 12 GB HBM2 geheugen. Eerder gezien in de Nieuwe VEGA videokaarten van AMD.

Als je dit allemaal vergelijkt met de vorige Titan X(p) is dit een flinke stap omhoog qua kracht. Helaas is dit ook het geval voor de prijs. Één van deze kaarten zal met een adviesprijs van 2999.- simpelweg niet te betalen zijn voor de meesten. Maar voor bedrijven is deze kaart een prima werkpaard voor zowel videobewerking en zoals ik al eerder zei… deep learning.

Ongetwijfeld zal deze kaart ongelofelijk goed presteren voor 4K gaming maar of je ook echt waar krijgt voor je geld is nog maar de vraag. Smaken verschillen natuurlijk maar gewapend met een gouden vaporchamber koeler die buiten de kleur hetzelfde is als de voorgaande koelers doen de looks de prijs wel eer aan.

De Titan V kan je kopen via de website of andere bedrijven.