Noord Korea heeft interesse in cryptocurrencies…

Noord Korea

Cryptocurrencies zijn erg populair, ze zijn ook erg gewild bij het land Noord-Korea.

We hebben allemaal van het land Noord Korea gehoord, en we weten dat de leider Kim Jong-un geen lieverdje is. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de gehele Noorde-Koreaanse overheid niet altijd eerlijk. Het land ziet een toekomst in de cryptocurrencies en ze hebben strenge maatregelen genomen zodat de overheid zelf meer geld verdien. Ook zijn er een aantal besluiten genomen die zeker niet acceptabel zijn.

Het blijkt dat de Noord-Koreaanse overheid in 2017 verschillende hackaanvallen heeft gedaan. Er zou in totaal 70 miljoen euro aan bitcoins gestolen zijn van verschillende handelswebsites zoals Yapizon en Coinis. Ook zijn er gegevens van 36.000 gebruikers gestolen van de website Bitthumb. Deze informatie kwam naar buiten van de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo. Er werd al lange tijd gesproken door de Zuid-Koreaanse overheidsgemeenstap van internetveiligheid dat Noord-Korea vele hackaanvallen deed.

Noord-Korea maakt gebruik van krachtige malware en deze werd onder andere ook gebruikt bij de hack op Sony Pictures en de centrale bank in Bangladesh. Zuid-Korea probeert er voor te zorgen dat de hackaanvallen die Noord-Korea uitvoert tegen te houden. De Zuid-Koreaanse Internet Security Agency probeert ervoor te zorgen om de hackaanvallen te onderscheppen.