Wat komt er in de nieuwe tvOS

De populariteit van de Apple TV groeit snel, je kan de allereerst zien aan het aantal kanalen en apps die op de Apple TV beschikbaar zijn.

Er zijn maar liefst 1300 kanalen onder die kanalen vallen tv programma’s, Netflix, HBO enz.  De Apple TV beschik over 6000 apps en elke dag komen er een aantal bij. Eerst kon je altijd de Apple TV besturen met de Siri remote, Apple heeft daar nu verandering in gebracht. Je kan de Apple TV nu ook besturen via je IPhone, alle functies die op de Siri remote zitten zijn ook beschikbaar in de IPhone app.In de nieuwe tvOS kan je ook Sire vragen om video’s op te zoeken in YouTube. Vraag aan Sire om naar een YouTube kanaal te gaan, zodra je je vraag hebt gesteld krijg je je YouTube kanaal te zien op je TV.

Je moest eerst altijd per programma inloggen, zodra je verbinding wilt maken met bijvoorbeeld Netflix of HBo moet je eerst een activatie code invoeren op je Apple TV. Nu heeft Apple Single sign-on geïntroduceerd. Hiermee log je 1 keer in en daar blijft het dan ook bij. Je hoeft niet meer per programma een aparte activatie code in te voeren.[/fusion_text][fusion_text]De populariteit van de Apple TV groeit snel, je kan de allereerst zien aan het aantal kanalen en apps die op de Apple TV beschikbaar zijn. Er zijn maar liefst 1300 kanalen onder die kanalen vallen tv programma’s, Netflix, HBO enz.  De Apple TV beschik over 6000 apps en elke dag komen er een aantal bij.

Eerst kon je altijd de Apple TV besturen met de Siri remote, Apple heeft daar nu verandering in gebracht. Je kan de Apple TV nu ook besturen via je IPhone, alle functies die op de Siri remote zitten zijn ook beschikbaar in de IPhone app.

In de nieuwe tvOS kan je ook Sire vragen om video’s op te zoeken in YouTube. Vraag aan Sire om naar een YouTube kanaal te gaan, zodra je je vraag hebt gesteld krijg je je YouTube kanaal te zien op je TV.

Je moest eerst altijd per programma inloggen, zodra je verbinding wilt maken met bijvoorbeeld Netflix of HBo moet je eerst een activatie code invoeren op je Apple TV. Nu heeft Apple Single sign-on geïntroduceerd. Hiermee log je 1 keer in en daar blijft het dan ook bij. Je hoeft niet meer per programma een aparte activatie code in te voeren. In de nieuwe tvOS krijg je de optie om van het light theme naar een dark theme te switchen.Zodra jij op je IPhone/Ipad een app download zoals MLB ( honkbal wedstrijden ) dan download die de app ook automatisch op je Apple TV.

De nieuwe tvOS update komt deze zomer uit voor alle gebruikers.