Wereldwijde onthulling van Call of Duty WWII op 26 april

Call of Duty WWII

Na een aantal tegengevallen Call of Duty games komen Activision en Sledgehammer met een nieuwe game. De game wordt Call of Duty WWII genoemd, aan de naam te zien heeft het bedrijf er voor gekozen om het dit keer niet in de toekomst af te laten spelen. 

Activision en Sledgehammer maken op de Call of Duty website bekend dat op 26 april om 19:00 de wereldwijde onthulling van de nieuwe game bekend wordt gemaakt. In de livestream kunnen we trailers en vele afbeeldingen verwachten van hoe de game eruit komt te zien.

Het zag er eerst naar uit dat Call of Duty zich weer in de toekomst zou afspelen, maar naar de tegengevallen verkoop cijfers van Call of Duty Infinite Warfare en Modern Warfare (remastered) hebben ze besloten om het thema weer in de tweede wereld oorlog te houden.

Ontwikkeling van Call of Duty WWII

Activision heeft besloten samen met de gaming studio Sledgehammer de game to ontwikkelen. Sledgehammer heeft al tweemaal eerder een Call of Duty game ontwikkeld. Dit waren Call of Duty Modern Warfare 3 en Advanced Warfare, beide games hadden mooie grafics en de game zat goed in elkaar.

De twee bedrijven hadden al snel besloten om de game zich af te laten spelen in de tweede wereldoorlog. De verkoopcijfers van de moderne Call of Duty games vielen bij veel spelers niet in de smaak.

Op de livestream zullen we zien waar het zich afspeelt in de tweede wereldoorlog er zijn natuurlijk veel dingen gebeurd in de periode van 1939 tot 1945.