Niantic haalt 168 miljoen euro aan investeringen binnen

Niantic
Niantic

De ontwikkelaar Niantic die vorig jaar de smartphone game Pokémon GO uitbracht heeft een investering bij elkaar kunnen verzamelijk van maar liefst 168 miljoen euro. 

Nadat Pokémon GO werd uitgebracht kwam de ontwikkelaar al met een nieuw plan. Hij wil de magische wereld van Harry Potter tot leven laten komen in de echte mensen wereld. Vele investeerders waren gelijk al geïnteresseerd en het idee van de nieuwe game klinkt erg goed. Niantic wilt zelf met dit grote bedrag investeren in de ontwikkeling van apps/games en de ontwikkeling van augmented reality-toepassingen op lange termijn verbeteren.

Helaas is er nog niet veel bekend van hoe de Harry Potter game eruit komt te zien. We weten wel dat we opzoek kunnen gaan naar magische beesten, verschillende personages en zelf spreuken kunnen leren.

Het gebruik van augmented reality wordt steeds populairder maar de techniek erachter is best ingewikkeld. Als je het voor elkaar krijgt om een game te maken waar augmented reality wordt toegepast dan kan dit snel uitgroeien tot iets groots.