NASA’s nieuwe ruimtepak is flink verbeterd

nasa's nieuwe ruimtepak
Afbeelding: NASA

NASA is druk bezig met het maken en ontwerpen van een nieuw ruimtepak. De eerste testen zijn al uitgevoerd en NASA’s nieuwe ruimtepak is een stuk veiliger en slimmer dan de huidige versie. Het nieuwe pak zal het huidige Appolo-ruimtepak vervangen.

Sinds de zeventige jaren wordt er gebruik gemaakt van het Appolo-ruimtepak. De jaren erna heeft het kleine upgrades gehad. NASA heeft besloten om een nieuw ruimtepak te ontwerpen en deze vanaf 0 op te bouwen. Met nieuwe technologieën zijn ze begonnen om het pak veiliger, slimmer en vooral comfortabeler te maken.

Veiligheid staat voorop

Tijdens het ontwerpen van het pak wordt er streng gecontroleerd op veiligheid. Het pak moet bijvoorbeeld tegen een min en plus temperatuur van 250 graden Celsius kunnen. Daarnaast is het comfort van het pak een groot aandachtspunt.

De volgende ruimtemissie van NASA zal uitgevoerd worden door een man. Bovendien zal er voor het eerst ook een vrouw de ruimte ingaan. De reis gaat in 2024 naar de lunar South Pole (de maan zuidpool). Dat betekent dat er gebruik gemaakt gaat worden van de nieuwe pakken. Elk pak zal op maat gemaakt worden en deze zullen voor de ruimtemissie naar het internationale Space Station in de ruimte gestuurd worden. Hier zullen er testen uitgevoerd worden door huidige bemanning op het ruimtestation.

Verkoop

NASA is van plan om het nieuwe pak te verkopen aan bedrijven en consumenten in de toekomst. Er zijn ook al plannen om verschillende standaard versies te maken van het pak. Hier zullen ook designaanpassingen voor gemaakt worden. Er is verder nog niets bekend over een prijs en op welke manier de pakken verkocht zullen worden.

NASA's nieuwe ruimtepak
Afbeelding: NASA