NASA ondenkt 2 nieuwe planeten op een speciale manier

NASA

Het ruimtevaartbedrijf NASA, heeft met behulp van Google’s software nieuwe planeten gevonden.

NASA heeft gebruik gemaakt van de zelf lerende software van Google (Machine Learning). Het programma kan op hoge snelheid nieuwe gegevens verzamelen en met die data komen er feiten uitrollen. Het ruimtevaartbedrijf maakt veel gebruikt van de vertrouwde Kepler-telescoop, de machine heeft zoveel data verzameld in de afgelopen jaren dat het te lang duurt om al die data te analyseren door de mens.

Met behulp van Google’s Machine learning software kan er vele malen sneller door al die data gekeken worden. Het slimme programma kan zelf nieuwe planeten ontdekken door alle data die de telescoop heeft verzameld.

Er zijn 2 nieuwe planeten ontdekt, 1 daarvan bevindt zich in het zonnestelsel genaamd Kepler 90. Met de informatie die er is, weten we dat leven op de planeet er waarschijnlijk niet is. De gemiddelde temperatuur ligt op400 graden. In het zonnestelsel liggen meer eerdere ontdekte planeten en we zijn er 2500 lichtjaren van verwijderd. Wat ook bekend is, is dat de planeet elke 2 weken om de ster (zon) heen draait. Er is met behulp van de telescoop en de software nog een planeet ontdekt en die ligt 1000 lichtjaren van ons vandaan.

In totaal staan er 6 planeten in Kepler 90 en dit lijkt sprekend op ons eigen zonnestel. Er is nog niet eerder een zonnestelsel ontdekt dat zo erg op die van ons lijkt.