Microsoft lanceert de opklapbare telefoon Surface Duo

Afbeelding: YouTube Microsoft

Microsoft heeft in New York de Surface Duo gelanceerd. Het wordt gezien als een smartphone, die je kunt opklappen. De smartphone bestaat uit 2 schermen van 5,6 inch, die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden.

Surface Duo

De Surface Duo draait op Android. Voor de Surface Duo is er een aangepaste versie van Android gemaakt. Deze maakt het mogelijk om twee apps tegelijk af te spelen. Beide schermen van de smartphone kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Daarnaast kun je ze ook voor een en dezelfde app gebruiken. Bovendien kun je het onderste scherm gebruiken als toetsenbord, terwijl je op de bovenste een app hebt geopend. De twee roterende schermen, kun je 360 graden draaien. Gebruik je ze gelijktijdig, dan heb je een scherm van 8,3 inch. Daarmee heb je zowel een telefoon als een mini-ipad in je broekzak.

Andere weg

Met de smartphone gaat Microsoft een andere weg in. 2020 wordt namelijk het jaar van de opvouwbare telefoon, wordt gezegd. Samsung heeft bijvoorbeeld al de Galaxy Fold gelanceerd. Deze smartphone zit anders in elkaar. Deze zit namelijk niet met scharnieren aan elkaar vast en kun je dus daadwerkelijk opvouwen. Deze smartphone heeft daardoor ook een doorlopend scherm. Iets wat ontbreekt bij de smartphone van Microsoft. Maar wat is beter? Dat is de vraag. Misschien gaat Microsoft juist de goede kant op, gezien het feit dat de productie van de niet in een keer goed ging. Samsung is al een tijd bezig geweest met de opvouwbare smartphone. Echter ging het scherm bij de eerste review modellen te snel kapot. Nu zouden ze alle problemen hebben opgelost.

Nog niet beschikbaar

De Surface Duo gaat verkocht worden in het najaar van 2020. Ze hebben de smartphone toch al gepresenteerd om te laten zien wat er allemaal op de planning staat en wat de consument allemaal kan verwachten.

Foto bron: YouTube Microsoft