MacOS high Sierra is slecht beveiligt

MacOS High Sierra blijkt minder veilig te zijn dan we allemaal denken. Het is mogelijk om zonder wachtwoord in te loggen in het systeem, dit is natuurlijk onacceptabel en een grote fout van Apple. 

MacOS High Sierra is de software dat op de Apple mac’s draait en het blijkt minder veilig te zijn dan er wordt verteld. Apple geeft al jaren aan dat de mac’s goed beveiligd zijn, helaas is dit dus niet zo.

Een ontwikkelaar genaamd Lemi Ergin deelde de ontdekking via Twitter. Lemi Ergin heeft van te voren al contact gehad met Apple en er is gelijk aan een beveiliging update gewerkt. Deze update is vandaag al te downladen en wordt sterk aangeraden. De ontwikkelaar heeft het voor elkaar gereken om zonder wachtwoord in te loggen op een mac. Dit deed hij door op een ingelogd account de vergrendelde inlog-opties in de systeeminstellingen te openen als beheerdersaccount ‘root’. Daarvoor was verder geen wachtwoord nodig. Met root-toegang kan de gebruiker bij alle bestanden op de computer. Daarnaast is het mogelijk om wachtwoorden aan te passen. Nu is deze fout aangepast en extra beveiligd met een wachtwoord.

Twitter ontplofte toen bekend werd dat MacOS niet veilig was, mensen vinden het onacceptabel en zeker voor een bedrijf als Apple.