Taxi app Lyft verdrievoudigd omzet in een jaar

Lyft
Lyft

De bekende taxi app Lyft heeft zijn omzet het afgelopen jaar flink verhoogt.

Lyft is de grootste concurrent van de taxi app Uber, en de 2 bedrijven strijden om de nummer 1 taxi app te worden. Momenteel staat Uber op nummer 1 maar er zou zomaar verandering in kunnen komen. Uber heeft namelijk al een aantal maanden dalende cijfers dit komt omdat, het bedrijf veel kritiek en problemen heeft gehad. Door deze problemen zijn veel mensen overgestapt naar de concurrent Lyft. Het bedrijf heeft dit jaar zijn omzet ver drie dubbelt en de app gebruikers aantallen blijven groeien.

Lyft had al in een paar maanden een omzet van 483 miljoen dollar, vorig jaar stond dit getal op 150 miljoen dollar. Dit is een gigantische stijging en door deze bekendmaking wordt de app dagelijks steeds meer gedownload.

Lyft en Uber zijn allebei taxi apps, normale mensen kunnen de app op hun telefoon installeren en zichzelf aanbieden als taxi chauffeur. Op dit moment is Uber nog steeds het grootst maar dit de grootste reden hiervan is, is omdat Uber in verschillende landen te gebruiken is. Lyft is alleen in Amerika te gebruiken, hier zal snel verandering in komen omdat het bedrijf een goede omzet heeft gedraaid.