Livestreams worden steeds populairder

livestream
livestream

Websites zoals Twitch en YouTube Gaming worden steeds populairder.

Livestream websites zoals Twitch en YouTube gaming worden steeds populairder. Over heel de wereld beginnen steeds meer jongeren en ouderen aan een YouTube kanaal. We weten dat YouTube enorm groeit met kijkers en content creators. Maar niet alleen YouTube groeit, ook Twitch en YouTube Gaming. Twitch en YouTube Gaming zijn websites waar mensen livestreams kunnen bekijken van content creators. Je kan streams verwachten van games tot reviews en van koken tot live vloggen.

Livestreams?
Het is mogelijk om live een game te streamen, je speelt bijvoorbeeld Call of Duty WW2 en die zend je uit via de website. Andere mensen kunnen je dan zien spelen en kunnen reacties achter laten. Dit wordt ook wel de nieuwe manier van TV kijken genoemd. Als kijker kan je zelf opzoek gaan naar een livestream van een onderwerp die jij leuk vindt.

Zo verdienen ze geld:
Als je normaal TV kijkt dan verdienen de zenders geld aan reclames. Bij de mensen die een livestream laten zien kunnen op meer manieren geld verdienen. De kijkers hebben de mogelijkheid om geld te doneren of op jouw “livestream zender” te abonneren. Als je een bekend persoon bent op bijvoorbeeld Twitch dan kunnen bedrijven naar je toe komen om te praten over een product tijdens een livestream. Het komt regelmatig voor dat de livestreamers duizenden dollars per stream binnenhalen. Aangezien iedereen een donatie zou kunnen doen zijn er natuurlijk altijd mensen die mega fan zijn. Deze fans doneren hun maandsalaris aan de content creator. We kunnen wel zeggen dat livestreams, YouTube video’s en andere manieren om originele content te delen erg nieuw is.

Als je denkt dat er nu al geen geld meer mee kan verdienen heb je het helemaal fout.