LG presenteert TV van 2,6 mm op CES 2017

Op de CES in Las Vegas presenteert LG een nieuwe TV die maar liefst 2,6 mm dun is. De nieuwe LG TV wordt ook wel de LG OLED TV W7 genoemd, en hij is om precies te zijn 2,57 mm dun.

De TV die ze lieten zien had een formaat van 65 inch, maar er komt ook een 77 inch versie. Het speciale aan de TV is dat je hem met magneten aan de muur kan ophangen. Hierdoor zie je dus bijna geen schaduw van de TV zelf geeft LG aan. Gelukkig weegt de TV maar 7 kg dus je kan hem makkelijk plaatsen op de magneten.

Aangezien de TV zo dun is heeft de TV geen speakers, knoppen of aansluitingen. Dit hebben ze op een andere manier opgelost, onder de TV staat een soundbar die met een kabel aangesloten is met de TV. Deze soundbar biedt Dolby Atmos-geluid en openingen om andere apparaten op de tv aan te sluiten.

Nog even leuk om te weten is: LG OLED TV W7, de W staat voor ‘wallpaper of window’.

De LG TV is super dun, maar de beeld kwaliteit is ook geweldig. LG is de marktlijder in OLED televisies het speciale aan de OLED TV’s is dat je geen ambilight ( achtergrond licht ) meer nodig hebt. De kleuren zijn een stuk mooier dan op oudere TV’s en de kleuren duidelijker weergegeven.

LG gaf op de CES presentatie niet aan hoeveel de TV gaat kosten.