JayBird Run bluetooth oortjes voor hardlopers

JayBird Run
JayBird Run

We kennen allemaal het merk JayBirds dat vorig jaar is overgenomen door Logitech. JayBirds heeft nieuwe oortjes gelanceerd genaamd JayBird Run, de oortjes zijn geheel draadloos maar is dit ook een succes?

Nu we de JayBird Bluebuds, JayBird X2, Freedom 1/2 hebben gehad is het tijd voor een nieuwkomer genaamd JayBird Run. De bluetooth oortjes zijn klein en makkelijk mee te nemen, het geluid is goed maar er zitten toch nog een paar nadelen aan.

Deze bluetooth oortjes kosten 200,- euro en zijn te bestellen in 2 verschillend kleuren. JayBird heeft het voor elkaar gekregen om geheel draadloze oortjes te ontwikkelen die zweed en waterbestendig zijn ook hebben de oortjes een batterij duur van 4 uur. Het klinkt misschien weinig maar je krijgt ook een beschermcase waar je de oortjes in kan opladen je kan er dus 8 uur bij rekenen.

Het mooie van deze beschermcase is, zodra je de oortjes erin stopt zal de bluetooth verbinding verbreken en het laden zal starten. Als je de oortjes er weer uit haalt zullen ze meteen verbinding maken met jou laatst gebruikte apparaat.

Als we gaan kijken naar het design van de JayBird Run zien we dat ze niet al te groot zijn. De geluidskwaliteit is goed, je kan het een beetje vergelijken met de JayBird Freedom dus verwacht geen kwaliteit van een Sennheiser MDR1000X.

Kopen?

Voordelen hebben ook zo zijn nadelen, de beschermcase heeft een goede functie maar de grote van de case en de vorm is wat minder. Doordat het een bollige vorm heeft past die niet lekker in je broekzak en ben je dus verplicht de case in je tas te stoppen of in de auto te laten liggen.

Op de JayBird Run zitten ook nog een paar extra functies waaronder: het opnemen van inkomende gesprekken, muziek harder/zachter zetten en nummers doorspoelen. Helaas is de bediening niet heel handig, dit komt omdat je raakvlak op de oortjes erg klein is, maar aangezien je deze functies niet veel zal gebruiken tijdens het hardlopen wordt het niet als een groot probleem gezien.

Als je de JayBird sport app download in de Play Store of App Store dan kan je de bass en andere tonen versterken/verkleinen. Zo kan je zelf aanpassen welke tonen je meer naar voren wilt laten komen, je bent hierdoor ook niet gebonden aan 1 soort geluid bij elk nummer.

De conclusie is dat de oortjes goed zijn en handig zijn voor het hardloper, maar voor 200,- euro kan je beter de JayBird X3 kopen die kosten namelijk 129,- euro. Je kan de JayBird Run eerder zien als een demo/voorproef voor de volgende generatie van de oortjes.