Is de iRobot Roomba 895 robot stofzuiger handig?

De iRobot Roomba 895 is een robotstofzuiger met een groot prijskaartje. Voldoet de robotstofzuiger aan de eisen en verwachtingen en is de prijs/kwaliteit verhouding goed? 

iRobot Rooma 895 is een robotstofzuiger die er voor zorgt dat grotendeels van het huis gestofzuigd word. Bij aankoop van de stofzuiger krijg je een instructieboekje van hoe die werkt, het makkelijkste is als je de bijbehorende app download op je smartphone. Met deze app kan je de stofzuiger makkelijk bedienen en er wordt uitgelegd wat je moet doen.

De robotstofzuiger komt op veel plekken, hij rijd ook makkelijk een kleed op en af en dat is zeker een groot pluspunt. Aangezien de stofzuiger zo groot is komt die niet op alle plekken en hoeken van de ruimte. Ook maakt de stofzuiger best veel geluid en de afvalbak in de stofzuiger zelf raakt snel vol. Zodra de afvalpak vol is krijg je een melding via je telefoon (als je de app hebt gedownload) en er wordt uitgelegd hoe je de afvalbak moet legen.

Het zuigsysteem is wel erg goed, er wordt veel stof en haren (ook hondenharen) opgezogen en je ziet snel resultaat. Met de app kan je op afstand de stofzuiger activeren en zijn werk laten doen. Er wordt ook een  accessoire meegeleverd en dit lijkt op een rechthoekig blokje. Dit blokje kan je op een hoek of voor een rooster zetten. Het blokje maakt een onzichtbare straal en dit zorgt ervoor de de robot niet in dat gebied komt. Dit is erg handig als je een warmterooster in huis hebt en de stofzuiger zal der dan niet op rijden.

Kortom de iRobot Roomba 895 is een mooie en handige hulprobot voor in huis. Maar 579,- euro voor een robot stofzuiger die niet op alle plekken kan komen is het product iets te over prijst.