iPhone X gebruikers melden problemen met beeldscherm

iPhone X
iPhone X

Apple heeft deze maand de iPhone X gelanceerd en het is een mooie telefoon met een waanzinnig Oled scherm. Helaas hebben sommige gebruikers problemen met het beeldscherm. 

Als er iets unieks is aan de iPhone X dan is het het Oled scherm wel. Het scherm is duidelijk, groot en het ziet er fantastisch uit maar de eerste problemen zijn er al. Gebruikers melden dat er op sommige momenten een groene streep aan de rechter of linker zijde van het scherm verschijnt. Er worden op social media verschillende foto’s gedeeld waar dit op te zien is. Ook blijkt dat het op verschillende model types is en de meldingen komen uit verschillenden landen.

De groene streep wilt niet verdwijnen na het resetten of uit/aan zetten van het toestel. Het is vrijwel zeker dat dit een hardware probleem is en niet makkelijk maken is. Apple heeft nog niet gereageerd op dit probleem en het is veder nog onduidelijk hoe dit opgelost gaat worden.

Scherm reageert niet

Er zijn ook gebruikers die last hebben van een niet reagerend scherm. Bij koude temperaturen reageert het scherm niet en pas na een paar seconden kan je het scherm gebruiken. Apple geeft zelf aan dat dit probleem ontstaat door een bug in de software. In de volgende update zal dit probleem verholpen worden.

We missen de home knop

Als de bovenstaande problemen zijn opgelost is er toch nog 1 groot probleem. Bij het spelen van een game of het gebruiken van een app bestaat er altijd een kans dat de game/app vastloop. Dit probleem komt vaak voor bij alle soorten smartphones en is over het algemeen niet op te lossen. Bij de oudere iPhones had je een home knop en zodra de game/app vastliep kon je altijd dubbel klikken en de app afsluiten. Op de iPhone X zit geen knop en als een game/app dan vastloop is het scherm niet te gebruiken en kan je de app dus niet af te sluiten. Als dit gebeurd ben je dus genoodzaakt om het toestel uit en dan weer aan te zetten.