Pesten op social media; Instagram neemt maatregelen

Pesten op social media
Afbeelding: Unsplash @erik_lucatero

Pesten op social media is een groot probleem in de wereld. Kinderen en volwassenen krijgen negatieve reacties onder de foto’s, video’s en berichten die ze delen.  

Bedrijven beseffen langzaam dat ze moeten kijken naar een oplossing, om pesters tegen te gaan. Instagram heeft al een aantal stappen ondernomen. Er is nu een update uitgebracht, waarbij je gebruikers onzichtbaar kan maken op je account.

Pesten op social media

De nieuwe functie op Instagram werkt vrij simpel. Zodra jij een negatieve reactie onder jou bericht ziet, kan je deze verbergen. Dit doe je door de reactie naar links te swipen en op het “i” symbool te klikken. Je krijgt nu een optie om de gebruiker te blokkeren of te “verbergen”.

Je zou voor “verbergen” kunnen kiezen, op deze manier zal de reactie niet te zien zijn voor andere gebruikers. Alleen de persoon die de reactie heeft geplaatst ziet hem nog staan.
Verder kan de gebruiker, die de negatieve reactie heeft geplaatst, niet meer zien of jij de privéberichten van diegene hebt gelezen.

Kunstmatige intelligentie

In het begin van 2019 kwam Instagram al met een functie, om pesten op social media te verminderen. Door het gebruik van AI artifcial intelligence (kunstmatige intelligentie) wordt de gebruiker, die een negatief bericht wilt plaatsen, gewaarschuwd.

Door middel van AI scant Instagram de reactie die je wilt plaatsen. Als er negatieve woorden in de reactie voorkomen, zal je een melding ontvangen met de vraag of je dit echt wilt plaatsen.

Er zijn nog geen uitgebreide rapporten beschikbaar over of de updates ook daadwerkelijk helpen. Wat wel duidelijk is, is dat Instagram bezig is met het tegengaan van pesten op social media.

Lees hier meer over Instagram en nieuwe functies.