Handelen in cryptocurrencies voor beginners

Cryptocurrencies
Cryptocurrencies

In deel 1 van de cryptocurrency cursus zullen we praten over de veiligheid van coins en hoe je ze koopt. In elk deel van de cursus gaan we een stapje verder in de theorie die achter het handelen zit. Ook komt er een uitgebreide uitleg over het verkopen van cryptocurrencies. 

Dit moet je weten voordat je cryptocurrencies gaat kopen (beginners guide):

De laatsten tijd is het veel in het nieuws: Bitcoins, Ethereum, Zcash, Ripple en allerlei andere cryptocurrencies. De laatste weken stijgt de Bitcoin elke twee weken met gemiddeld 1000,- euro, en mensen noemen het het nieuwe goud. Het is erg aantrekkelijk bij investeerders, omdat je binnen een maand  je investering  bijna 2 keer hebt verdubbeld. Maar het grote gevaar van de cryptomarkt is dat je je investering ook binnen een dag kwijt kan raken. Het kan zomaar zijn dat de Bitcoin op een dag met 600 euro zakt, dan is Bitcoin wel een uitzondering omdat die momenteel alleen maar stijging heeft. Maar als je de statsieken gaat bekijken van andere coins dan zie je grote schommelingen. Zorg ervoor dat je alleen geld investeert dat je niet noodzakelijk hoeft te gebruiken.

Risico:
In cryptocurrencies investeren is een extreem groot risico, er zijn veel scam coins en de markt is erg onstabiel. Het kan zomaar zijn dat een coin de ene dag 10,- euro is en de andere dag 1,- euro. Als je in een bepaalde coin, doe dan eerst onderzoek naar het team dat erachter zit. Zo kan je ontdekken of de makers van de coin oplichters zijn of serieuze mensen met een doel. Ondanks dat de cryptocoins vooral bekend zijn omdat ze veilig zijn is het alsnog een groot mikpunt voor hackers. Wat veel voorkomt is dat accounts gehackt worden waar je je coins opslaat (de wallet).

Tip: Ga naar de de website van de coin die je wil kopen, en ga naar de pagina waar de teamleden zich voorstellen. Zoek de teamleden op in Google en controleer wat bij voor bedrijven ze hebben gewerkt/ gerund hebben en welke opleidingen ze gedaan hebben. Het is slimmer om in een coin te investeren waarvan de medewerkers al een achtergrond hebben in deze nieuwe technologie dan in een bedrijf waarvan ze de leden tot nu toe alleen maar in de supermarkt gewerkt hebben. *Dit hoeft niet te betekenen dat de coin wel of geen succes wordt. Het is alleen een stukje extra vertrouwen.

Kopen van cryptocurrencies

Zo koop je makkelijk cryptocurrencies (stappenplan):
Stap 1:
Ga naar de AppStore of PlayStore op je telefoon en download de app: CoinBase
In app kan je verschillende wallets aanmaken en hier jou Bitcoin, Ethereum of Litecoin opslaan.

Stap 2:
Maak een account aan en volg de stappen op je scherm.
(zie foto’s rechts)

Stap 3:
Als je deze stappen hebt voltooid, kunnen we de cryptocoins gaan kopen.

Stap 4:
Ga naar een website waar je Bitcoin, Ethereum, Litecoin kan kopen.
Bijvoorbeeld: Bitonic.nl / LiteBit.eu / BTCdirect.eu

Stap 5:
Maak een account aan op de website, kies een coin en voor welk bedrag je het wil kopen.

Stap 6:
Vul jou wallet adres in:
– open CoinBase
– Klik op accounts
– Rechtsboven op QR logo
– Selecteer adres kopiëren
– Open je mail en stuur het adres
– Kopieer en plak het adres waar je je coins gaat kopen
– Selecteer betaalmiddel
– De coins zullen binnen 24 uur in jou mobiele wallet zichtbaar zijn

 

cryptocurrencies

In het volgende artikel over de Bitcoin beginners guide zullen we praten over de verkoop van de cryptocurrencies.
* Techadventure.nl is niet verantwoordelijk voor het verlies van geld of andere zaken.