Google zelf rijdende auto

This image provided by Google shows a very early version of Google's prototype self-driving car. The two-seater won't be sold publicly, but Google on Tuesday, May 27, 2014 said it hopes by this time next year, 100 prototypes will be on public roads. (AP Photo/Google)

De mensen die in en rondom Arizona wonen kunnen iets leuks beleven. Google zoekt goede chauffeurs om in de zelf rijdende auto te gaan zitten.

Google geeft de chauffeurs 20,- euro per uur, als ze in de zelf rijdende auto gaan zitten. Het is de bedoeling dat, als er iets mis gaat met het systeem of met de auto dat de bestuurder het onmiddellijk kan overnemen en om dan te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Er zijn wel een aantal regels aan verbonden, je moet een contract tekenen waarin staat dat je een maand met de zelf rijende auto moet gaan reizen. En voor mensen die een speciaal contract hebben gesloten hebben de kans om 12 tot 24 maanden met de auto te kunnen reizen.

Nadat de bestuurder een tijd de auto heeft ervaren komt er nog een procedure, je moet vragen lijsten invullen over hoe je de auto vond en er komt een mondeling gesprek waarin er gesproken wordt over de auto.

In de gesprekken moet duidelijk worden wat er verbeterd kan worden aan de zelf rijdende auto.Google zelf rijdende autoSelf driving car,  van Google-self-driving-car , licentie CC BY-SA 2.0