Foto’s iPhone 8 dummy opgedoken en vertraging van productie

Er gaan al een lange tijd geruchten rond dat Apple het design van de iPhone 8 anders zou zijn dan van de iPhone 6 tot 7. Er zijn foto’s online gekomen waar een dummy te zien is van de nieuwe iPhone 8 en het ziet er anders uit.

Op het internet zijn foto’s gevonden van de nieuwe iPhone 8, het is niet bekend of deze foto’s daadwerkelijk betrouwbaar zijn de kans is groot dat het wel zo is. Vele voorgaande geruchten komen overeen met deze dummy en de foto’s zijn gemaakt in china dit is te zien aan de kentekenplaten op de achtergrond.

Er zijn een paar opvallende dingen aan de iPhone 8 dummy:

  • Scherm niet afgerond
  • Camera verticaal
  • Fingerprint scanner

Scherm:

Al aan het begin van de geruchten over de iPhone 8 werdt er al gezegd dat het scherm afgerond zou worden aan de buitenzijdes. Het scherm hoort te lijken zoals bij de Samsung galaxy s8. Op de foto’s is dit niet te zien, het scherm lijkt er opgeplakt te zitten en is met scherpe randen. Het idee was dat het scherm mooi overloopt naar de behuizing van de telefoon.

Camera verticaal:

De camera zit er verticaal op, dit zou best mogelijk kunnen zijn maar veel mensen vinden het er niet mooi uitzien. Het gene dat ook nog niet duidelijk is, is of de camera in de behuizing zit of dat die uitsteekt zoals bij de huidige modellen. Technische gezien is het moeilijk om de camera niet uit te laten steken maar het zou ons niet verbazen als Apple het voor elkaar heeft gekregen.

Fingerprint scanner:

2 weken geleden zijn er schetsen van de iPhone 8 online gekomen en die lieten zien dat de fingerprint scanner op de achterkant van de telefoon zou zitten. Toen dit online kwam schrokken de echte apple fans wel, het zit op een hele onhandige plek en het ziet er niet mooi uit. Maar op deze iPhone 8 dummy is die scanner niet te zien, de beste en ook mogelijke optie zou zijn om de scanner in het scherm te maken.

Vertraging van de iPhone 8

De iPhone 8 en iPhone 7s/7s+ zullen dit jaar gepresenteerd worden, en de verkoop van de 7s en 7s+ zullen ook in 2017 van start gaan. Helaas loopt de productie van de iPhone 8 erg slecht. Deze problemen komen onderanderen door de fingerprint scanner en de 3D camera. Het toestel wordt pas eind 2017 of begin 2018 gelanceerd.