Faraday Future presenteert de FF 91 op CES 2017

Het autobedrijf Faraday Future die vorig jaar op CES 2016 een concept toonde van een volledig elektrische auto, heeft nu op CES 2017 2 beta auto’s gepresenteerd. De auto wordt ook wel de FF 91 genoemd en hij bevat een aantal leuke functies. 

De FF 91 ziet er niet alleen spectaculair uit maar door alle functies die de auto heeft is die ook spectaculair. Als je al laat op je werk komt en geen tijd hebt om je auto te parkeren dan heeft de FF 91 een goede functie. Je kan de auto de opdracht geven om zelf opzoek te gaan naar een parkeerplek en ook op die plek gaat staan. Op de presentatie van Faraday Future lieten ze dat ook zien.

De FF 91 is erg groot maar hij is zeker niet sloom, we praten over 1050 pk en hij trekt op van 0 tot 100 km/u in 2.39 seconden. Op een volle accu kan de auto 600 km rijden.

Je kan de auto vergelijken met de Tesla model X, ze zijn ongeveer even groot maar het uiterlijk is wel anders. De FF 91 heeft maar liefst 10 camera’s en meerdere sensoren, zodat hij de positie en obstakels kan herkennen.

Faraday Future liet 2 beta FF 91 zien op de CES en er zullen zeker nog dingen aangepast worden. Het bedrijf zegt dat de eerste modellen in 2018 geleverd gaan worden.