Facebook maakt dienst met rechtenvrije muziek

Facebook muziek
Facebook muziek

Facebook maakt een dienst aan waar je rechtenvrije muziek kan downloaden en gebruiken.

Het social media bedrijf Facebook heeft een database aangemaakt waar gebruikers gratis non-copyrighted (rechtenvrije) muziek kunnen downloaden. Je kan vanuit de database geluidseffecten en normale muziek downloaden. Deze muziek kan je gebruiken bij je video’s die je via Facebook deelt.

De reden dat Facebook deze nieuwe dienst aanbied is omdat, er veel video’s geüpload worden waar muziek onder staat met gebruikersrechten. Deze nieuwe dienst wordt Facebook Sound Collection genoemd en bevat duizenden nummers en geluidseffecten. Het bedrijf heeft een mooie zoekfunctie toegevoegd en hiermee kan je op genres, stemmingen en lengtes van nummers zoeken. Ook kan je de nummer normaal beluisteren via de officiële website van Sound Collection en de bestanden zijn te downloaden als .m4a-bestand.

Wat erg opvalt is dat het bedrijf zich steeds meer gaat richten op content creators. Nu is YouTube de nummer 1 plek om een fan base op te bouwen met unieke video’s. Helaas zorgt YouTube er zelf voor dat populaire kanalen overstappen naar andere platformen. Als Facebook een duidelijke voorwaarden maakt voor de content creators dan kan het een echte concurrent van YouTube worden.