Facebook is een mikpunt voor hackers

Facebook is een mikpunt voor hackers
Facebook hack

Facebook is een groot online platform waar je foto’s, video’s en berichten kan delen met je vrienden. Helaas worden veel gebruikers vaak het doelwit van hackers, accounts worden gehackt en er worden geheimzinnige weblinkjes doorgestuurd. 

Social media accounts worden steeds vaker gehackt, dit is vrij makkelijk te doen door een eenvoudig algoritme. Ook worden er vaak virussen verspreid door hackers via de Facebook messenger. Zodra jij op een link klikt kan er een extensie/plugin gedownload worden via Facebook. Doordat jij op een bepaalde link heb geklikt geef jij de extensie/plugin rechten op berichten te sturen naar jouw Facebook vrienden. Ook kan het voorkomen dat het programma berichten op je pagina plaats.

Om dit probleem op te lossen moet je ervoor zorgen dat je alle onbekende plugins/extensies verwijderd. Er zullen ook plugins instaan zoals Instagram, deze hoef je niet te verwijderen omdat deze geen kwaad doen.

Heb jij ook op een link geklikt en worden er ook berichten gestuurd zonder dat jij dat weet? Zo los je het op!

  1. Open de internetbrowser, check of er plugins in staan die je niet herkent, en verwijder deze.
  2. Ga naar het app-overzicht van Facebook. Onder het blokje ‘Apps, websites en plug-ins’ klik je op Bewerken > Uitschakelen.
  3. Verander je wachtwoorden, en verwijder de betreffende berichten. Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.

Dat er zomaar extensies gedownload kunnen worden doordat je op een internetlink klikt weten we nu wel. Maar let op, het kan ook zomaar zijn dat er een ander programma gedownload wordt en dat het bijvoorbeeld jou inlog gegevens opslaat. Als dit gebeurd dan kan de hacker dus in jou gehele account en zelf het wachtwoord aanpassen. Dit is maar op één manier te voorkomen: Schakel 2 stap verificatie in, ga naar de website van Facebook waar je kan lezen hoe je het moet instellen.