Dubai gaat gebruik maken van het blockchain netwerk

Dubai
Dubai

De Miljardenstad Dubai wilt de eerste stad worden die gebruik gaat maken van het blockchain netwerk.

De overheden en belangrijkste mensen van de miljardenstad Dubai hebben iets groots aangekondigd.

We blijven er maar praten over de bitcoin en andere cryptocurrencies, is het echt een bubbel of heeft een goede toekomst? De cryptocurrencies hebben veel tegenvallers gehad en gaan er ook nog aardig wat krijgen. Maar ondanks de vele negativiteit van overheden en andere instanties lijkt het toch een andere wending te krijgen.

Het geldparadijs Dubai wilt af van creditcards en andere betaalmiddelen, dit is best logies omdat transactiekosten erg hoog zijn. Aangezien je veel dure dingen kan kopen in de stad, is het een stuk fijner als transactiekosten laag zijn.

Er is besloten dat er in 2020 overal betaald kan worden met de cryptocurrency van Dubai genaamd emCash. Deze coin is speciaal gemaakt voor de stad, het is nu al mogelijk om met deze cryptocurrency betalingen te doen bij overheidsinstanties. Dit is niet alles, de overheid wil ook dat alle documenten van de overheid en betaalgegevens van vele instanties worden opgeslagen in de Blockchain. Hierdoor kan fraude en criminele praktijken voorkomen worden.

De staat heeft aangegeven dat er een eigen soort Blockchain (netwerk) gemaakt gaat worden en er worden verschillende bedrijven en teams ingezet. De bedrijven en teams moeten ervoor zorgen dat Emcash in 2020 gebruiksklaar is.