De makers van Vespa bouwen robot die je spullen draagt

robot

Piaggio de bedenkers en bouwers van de populaire Vestpa scooter hebben iets nieuws gemaakt. Ze hebben den hulp robot gemaakt die je spullen kan meenemen.

De robot wordt ook wel de Gita bot genoemd, hij is rond en kan je spullen meenemen. Er zit een luik aan de bovenkant waar je je tas of bootschappen in kan stoppen.

De robot is 66 cm hoog en kan tot 20 kilo dragen, het gene waar je het meest versteld van zal staan is de snelheid. De robot kan maar lieft een topsnelheid behalen van 35 km/u.

Zodra je een speciale riem omdoet met sensoren kan de Dita robot je volgen op een afstand. Het is de bedoeling dat mensen eerder hun auto zullen laten staan en te voet naar de stand gaan. Zodra je zware bootschappen hebt kan Dina je spullen meenemen en dan hoef jij niks te dragen.

Je kan de robot ook pakketjes laten brengen maar dan moet die eerst met de eigenaar de omgeving verkennen. Dat doet die door de omgeving te verkennen met een 360 camera. Hierdoor legt die de omgeving en wegen vast en zo kan die later zijn weg terug weer vinden.

Na 3 uur opladen kan de robot 8 uur op loopsnelheid rollen.

Donderdag word in Boston de robot gelanceerd, als eerst zullen bedrijven de robot testen.