De Dark Mode van Instagram is GEWELDIG!

Dark Modes zijn steeds populairder. Goede zet van Instagram

Dark Mode
Afbeelding: Techadventure

Heb jij de nieuwe Dark Mode van Instagram al ontdekt? Deze modus is al beschikbaar in vele apps. Nu heeft Instagram ook eindelijk een donkere modus. Deze modus is 3 weken na de lancering van iOS 13 vrijgekomen.

Dark Mode

Instagram is aan de late kant met het beschikbaar stellen van een Dark Mode. Deze functie is namelijk al langere tijd razend populair. Nu is de functie er eindelijk. En het heeft volgens velen heel goed uitgepakt. De uitstraling is perfect en rustgevend voor het oog. De witte achtergrond is vervangen door een zwarte achtergrond. Daarnaast zijn de zwarte pictogrammen vervangen door witte pictogrammen. Radicale aanpassingen naast de kleuren, zijn niet gedaan.

Echter, let op: er is nog geen mogelijkheid om de Dark Mode aan en uit te zetten. Heb jij hem dus eenmaal in de donkere modus staan, dan krijg je hem voorlopig niet zomaar in de normale modus terug. De modus is afhankelijk van jouw instellingen met iOS 13.

Mocht je hem weer terug willen zetten naar de normale modus, moet je de gehele Dark Mode in iOS 13 uitschakelen. Hartstikke onhandig. Hopelijk komt er spoedig een functie, waarmee je makkelijk kunt switchen tussen de twee opties.

Dark Mode
Afbeelding: Techadventure

Verdwenen functie

Er is op Instagram met deze update ook een functie verdwenen. De functie, waarmee je kon bekijken wat je vrienden hebben geliked.

Wil jij de Dark modus ook uitproberen? Hier kun je de update downloaden.