Canadeese politie maakt gebruik van GPS-pijltjes

De Canadese politie maakt gebruik van GPS-pijltes waarmee ze vluchtende auto’s makkelijk kunnen achtervolgen. 

In het plaatse Vancouver zijn de eerste 8 politie auto’s uitgerust met een nieuw wapen.
In de bumper van de politie auto’s zit een apparaat die GPS-pijltjes kan schieten. Het doel van de GPS-pijltjes is dat de politie een pijltje kan afvuren op de auto die aan het vluchten is. Hierdoor kan de auto via een scherm  gevolgd worden, er hoeft dus geen gevaarlijke achtervolging plaats te vinden.

De Canadese politie gaf zelf aan, dat het achtervolgen van vluchtende auto’s die niet willen stoppen erg gevaarlijk kan zijn. Het is moeilijk om in te schatten wat de bestuurder van de auto gaat doen tijdens een achtervolging. Het komt vaak genoeg voor dat er ongelukken gebeuren tijden een achtervolging geeft de politie aan.

Systeem

Agenten gebruiken een systeem dat in de politie auto is ingebouwd, waarmee ze de pijltjes kunnen instellen. De pijltjes zullen uit de bumper geschoten worden en op de bumper of kentekenplaat van de vluchtende auto terecht komt.

Zodra er een pijltje op de vluchtende auto zit kan de auto gevolgd worden via een GPS verbinding. De agenten zullen op het scherm kunnen zien waar de auto rijdt, met deze informatie kunnen ze een plan maken hoe ze de auto willen stoppen.

Dit is een stuk veiliger dan dat de politie de vluchtende auto op de hielen blijft zitten.