Bose Corporation ligt zwaar onder vuur door privacyschending

Bose Connect App

Het bekende audio bedrijf Bose ligt zwaar onder vuur door het verkopen van privé informatie aan derde.

Bose die bekend staat om zijn goede technische audio apparaten waaronder de bluetooth hoofdtelefoons hebben een grote fout gemaakt.

Gebruikers die een bluetooth hoofdtelefoon of oortjes van Bose hebben kunnen gebruik maken van de Bose Connect app. De app kan je downloaden in de Appstore en PlayStore, met deze app kan je meer uit je Bose bluetooth apparaat halen. Je kan bijvoorbeeld de ruisonderdrukking van de Bose QC 30/35 aanpassen en bij de SoundSport oortjes die een ingebouwde hardslag meter heeft live zien wat je hardslag is.

Uit onderzoek blijkt dat de Bose Corporation het gebruik van de app uitleest, gegevens worden verzameld via de app. Hierbij kan je denken aan je luister gedrag welke muziek luister je of hoelang je het luistert. Deze informatie verkoopt Bose aan derde partijen zonder toestemmen te vragen aan de gebruikers. Er is ook niet duidelijk aangegeven dat deze informatie verzameld wordt en verkocht wordt.

Dinsdag 18 april is er een rechtszaak gestart door Kyle Zak in de rechtbank van Chicago. Het doel is om het verzamelen van deze data te stoppen en hij eist geld voor alle gebruikers van de app.

Nu deze informatie wereldwijd duidelijk bekend is gemaakt, zijn veel gebruikers teleurgesteld in het bedrijf.

Bose heeft zelf nog niet gereageerd op deze aanklacht.