Bitcoin tikt bijna de 10.000,- dollar aan

Bitcoin
Techadventure

De populaire cryptocurrency Bitcoin is erg populair onder vele mensen. Binnen een aantal maanden werd de coin duizenden dollars waar, sommige weken daalde die weer, en later steeg die weer. Bitcoin is nog niet eerder boven de 10.000 dollar gekomen, zal dat nog voor 2018 gebeuren?

Dat de Bitcoin populair is weten we onder andere allemaal wel. Wat we niet weten is of de cryptocurrency een ballon is of dat het een echte toekomst heeft. Op dit moment (Zondag 26-november 2017 19:40) is de Bitcoin 9439,16 dollar waard (7.911,46 euro). De grote vraag is of de coin de 10.000 dollar zal aantikken of dat die daarvoor weer gaat dalen. Bitcoin stijgt binnen een korte tijd erg snel, soms ontstaan er pieken dit komt dan doordat er bijvoorbeeld een hard-fork is (splitsing van de bitcoin) maar altijd na een piek daalt die weer flink. Door deze snelle stijgingen en dalingen is het investeren in de bitcoin erg moeilijk en risicovol.

Investeren

Veel mensen vragen zich af of investeren in de Bitcoin of andere cryptocurrencies nog zin heeft. Het antwoord hierop is en blijft moeilijk, de cryptomarkt heeft al een aantal harde klappen doorstaan. De media gaf deze nieuwe manier van geld/technologie (Blockchain) een slechte naam en omdat cryptocurrencies onder andere bedacht zijn om veilig en anoniem te betalen is dit ook een handig middel voor de criminelen sector. Als je wilt investeren in een bepaalde cryptocurrency dan moet van een aantal dingen op de hoogte zijn: hoe werkt het blockchain-netwerk, waar worden de coins voor gebruikt, welk bedrijf zit er achter, etc. Als je onderzoek hebt gedaan en je wilt investeren in een coin dan ben je er nog niet. Je moet weten waar je de currency kan kopen en verkopen, maar waar de meesten mensen tegen aan lopen is de plaats waar je de coins veilig kan bewaren.

Veiligheid

Op dit moment is het betaalsysteem in de gehele wereld niet bepaald veilig. Doormiddel van het Blockchain-netwerk en cryptocurrencies kunnen we betalen een stuk veiliger en makkelijker maken. Ik als tech specialist en vele andere mensen zien zeker een toekomst in deze technologie. Er zal een andere vorm van betalen moeten komen omdat de huidige manier niet veilig is. Daarom is het gebruik van Bitcoins of andere cryptocurrencies zoals Ripple, Ark of Ethereum erg handig, en we zullen zeker de komende jaren nog meer van dit soort technologieën zien. Maar als de gehele wereld gebruik zou willen maken dan moet er eerst een verandering komen in het gebruik van cryptocurrencies, voor veel mensen is de technologie nog moeilijk te gebruiken.

Bitcoin