Back-up maken van je iPhone: dit moet je doen

Back-up iPhone

Waarschijnlijk maak je niet zo vaak een back-up van je iPhone, iPad of iPod. Toch is het erg belangrijk, om regelmatig een back-up (reservekopie) te maken. Als je iPhone gestolen wordt of stuk gaat, dan kan je de gegevens en bestanden makkelijk overzetten naar een andere iPhone. 

iTunes

De makkelijkste manier, is het maken van een reservekopie via iTunes. Het is hiervoor dus belangrijk dat je iTunes op je PC of Mac hebt staan. Als je dat niet heb kun je iTunes hier downloaden.

1)  Koppel je iPhone aan je pc of mac en open het programma iTunes. In de bovenste balk bij iTunes verschijnt een iPhone icoontje waar je op moet klikken.
Back-up iPhone

2) Vervolgens kom je op een pagina met alle informatie over je iPhone. Rechts onderin vindt je een knop met reservekopie maken. Klik daar op en de back-up wordt gemaakt. Als je een back-up wilt terugzetten dan klik je op de onderste knop.

Back-up maken iPhone

iCloud

Ben je bang dat je gaat vergeten om een back-up te maken, dan kan je het altijd nog via iCloud doen. Elke keer als je iPhone met Wifi verbonden is wordt er een reservekopie gemaakt. Dit zet je aan door naar instellingen te gaan dan  iCloud > iCloud-reservekopie. Het enigste nadeel hieraan is dat je 5 GB aan iCloud opslag snel vol zit. Waardoor er geen reservekopie gemaakt kan worden. Je kunt extra opslag kopen voor iCloud, waardoor een backup altijd mogelijk is.