Aston Martin toont Lagonda Vision Concept

Deze week vond de wereldberoemde motorshow in Geneva weer plaatst. Automerken presenteerde nieuwe modellen en concept auto’s, Aston Martin toonde wel een heel speciaal model. Wij presenteren: de Lagonda Vision Concept.

Aston Martin kennen we vooral van de luxe sportieve auto’s. Aangezien bijna alle merken nu met elektrische en ruimteschip achtige auto’s komen, kan Aston Martin niet achter blijven.

Het bedrijf heeft een concept auto gepresenteerd genaamd Lagonda Vision.

Er is nog niet heel erg veel bekend over de Lagonda Vision. Wat weten is dat het een echte concept car is. De productie zal in 2022 starten op een nieuwe locatie van Aston Martin in Wales.

Er zijn een aantal punten opvallend aan het model.

De auto is een stuk korter dan de meeste elektrische auto’s, dit komt omdat de auto geheel wordt aangedreven door elektrisch motoren. De accu’s zijn ook geplaatst in de bodem van de auto. Hierdoor kan er vanaf onder naar boven gebouwd worden. Er is veel ruimte om een eigen ontwerp op de bodem te plaatsen. Ondanks dat de auto een stuk korter is blijft er voldoende ruimte over.

Als we naar het design kijken, dan zien we een luxe en sportieve uitstraling. Van binnen ziet de Lagonda Vision er ruim, maar vrij standaard uit.

Met een volle accu moet de Aston Martin 600km afleggen. Ook zou de auto geheel uit zich zelf moeten kunnen rijden. Wat de auto gaat kosten is nog onbekend maar we zullen er zeker meer van gaan horen.

Wil je graag wat meer impressies van de Lagonda Vision? Bekijk dan dit filmpje of neem een kijkje op de website van Aston Martin zelf.