Apple Watch series 5 heeft scherm dat altijd aanblijft

Gisteren is de Apple Watch series 5 gepresenteerd tijdens het Apple Event in het Steve Jobs theater.

De Apple Watch is nu een aantal jaar populair en de ontwikkelingen op het gebied van smartwatches groeit snel.
In de nieuwe 5 series zijn er een aantal kleine upgrades uitgevoerd. Vorig jaar kreeg de Apple Watch een nieuw design. Dit jaar zijn de performance en functies verbeterd.

Always-on-retina display:

Het scherm van de watch staat altijd aan. Het is niet meer nodig om je pols te draaien om de tijd te zien. Voor sporters is dit een erg handige functie, bijvoorbeeld tijdens een push-up oefening.
Als je een training uitvoert en niet kan zien hoe lang je met de push-ups moet doorgaan heb je niks aan je horloge. Dit is nu opgelost door het always-on-retina display die standaard op alle series 5 watches zit.

Gehoorschade:

Apple focust zich steeds meer op de gezondheid van de mens. Daarom is er een decibelmeter toegevoegd, om je te waarschuwen bij te harde geluiden.

Kompas:

Ga je veel op reis en heb je weleens een kompas nodig? In de Apple Watch series 5 zit nu een kompas en hoogtemeter. Bij normaal gebruik van de smartwatch zal die 18 uur meegaan.
Mede door de nieuwe WatchOS software, verbruikt de watch minder energie.

Milieu:

De aluminium versie van de Apple Watch series 5 is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Als je liever een versie hebt van titanium of keramiek, dan kan je daar ook voor kiezen. Helaas is de titanium en keramiek versie nog niet in Nederland te koop. Dus je zal naar Amerika moeten vliegen.