Apple investeert 300 miljoen euro in Finistar

Apple
Apple

Apple koopt voor 330 miljoen euro aan producten bij fabrikant Finistar.

De fabrikant Finistar die een belangrijk onderdeel maakt voor onder andere de iPhone X heeft een grote aanvraag gekregen. Apple heeft 330 miljoen euro betaald aan het bedrijf, Finistar moet nieuwe Face-ID scanners ontwerpen en leveren.

De Face-ID scanner is een belangrijk onderdeel voor de huidige iPhone X en voor de nieuwe iPhones die gaan komen. De fabrikant heeft het voor elkaar gekregen om zulke goede Face-ID scanners te leveren dat ze veel verzoeken kregen. In de iPhone X wordt er veel gespeeld met de bewegende Emoij’s en door dit succes gaan steeds meer smartphone bedrijven deze technologie gebruiken. Apple is daarom slim geweest om gelijk een aanbod te doen aan Finistar, hierdoor schakelen ze met een kleinere smartphone bedrijven uit.

Apple investeert de laatste tijd veel geld in andere bedrijven. Ze hebben ook al 200 miljoen dollar betaald aan het bedrijf Corning. Ze maken krasbestendig glas en deze worden veel gebruikt voor smartphones. In totaal wil Apple ongeveer 1 miljard dollar investeren in bedrijven en  fabrikanten. Dit programma wordt ook wel het innovatiefonds genoemd en het bedrijf wilt ervoor zorgen dat andere bedrijven sneller en betere producten/onderdelen kunnen maken voor Apple.